Slovenski etnografski muzej

Migracije

Podobe enakosti, MIGRACIJE – Ljubezen – Izginjajoči – Dobrodošel si, Migracije in mladi, Čakajoči
Where 
Pritličje razstavne hiše
From 
3. December 2015
TO 
17. January 2016
Razstave bodo na ogled do 17. januarja 2016.
Logotip projekta Migracije

Slovenski etnografski muzej kot prostor dialoga med kulturami je v tem  zgodovinsko prelomnem času poklican in kliče k  spoznavanju in razumevanju dogajanj v naši družbi. Ta čas nas sili, da ponovno razmislimo o razmerju med univerzalno človeškostjo in kulturno raznolikostjo in se vprašamo kaj nas bolj druži kot loči?

K razmisleku o teh vprašanjih vabimo obiskovalce muzeja na štirih gostujočih razstavah, kjer dajemo  glas in prostor ljudem, ki so sami na tak ali drugačen način vključeni v procese migracij.

Razstave Podobe enakosti, MIGRACIJE – Ljubezen – Izginjajoči – Dobrodošel si, Migracije in mladi ter Projekt Čakajoči so zasnovali in pripravili: Zavod APIS, Srednja šola za oblikovanje in fotografijo, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (Oddelek za kiparstvo) ter Muzej premoderne umetnosti.

SEM beleži in raziskuje odhajanja in prihajanja iz in v ta geografski prostor tudi na svoji stalni razstavi Jaz, mi in drugi (predvsem v razdelku Čez meje domačega kraja – moja odhajanja),  s svojim Kustodiatom za slovenske izseljence, zamejce, pripadnike narodnih manjšin in drugih etnij v Sloveniji in s prihajajočo razstavo Slovenska srečevanja z Afganistanom.

Deli